Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I musikens Mekka

Annons

på konsert | London

Hammersmith Apollo

Lördag den 24 maj: Björk gör sin första livespelning på över ett år.

Sheperds Bush Empire

Söndag den 25 maj: Radiohead avslutar sin mini-turné i Storbritannien.

Stämningen blir aldrig lika bra som på ett litet ställe i bandets hemland, som nu på Radiohead, eller i en konserthall som på Björk. Festivalspelningar är som konserternas motsvarighet till Greatest Hits skivor, folk är inte lika insatta och banden gör en lite mer lättsmält konsert.

Det säger Criztian när vi snackar om varför man åker till London för att se konserter med band som ska spela i Sverige i sommar.

Så hade du åkt vart som helst till vilket pris som helst?

- Nja, hade jag haft pengar så... Nu har jag lagt 1 200 kronor och det var det lätt värt. Hade jag haft mer pengar så hade jag kunnat åka längre, självklart. Efter sådana här upplevelser behöver man ju inte köpa så mycket annat för att bli glad.

Inte ens Radioheads nya skiva Hail to the thief som kommer i juni?

- Ååh, jo självklart.

Till skillnad från Björks konsert där alla har sittplats köar vi i ungefär åtta timmar för att få bra platser inne på Sheperd's Bush Empire, som är en ganska liten klubb där många kända namn har spelat. I kön är det många som har hängt med Radiohead på hela turnén, och de ser fram emot den stora finalen.

Och det är inte bara vi som har rest långt, fransmän, danskar och spanjorer står också i kön. Sist av allt frågar jag om Criztian rest så här långt flera gånger för konserter.

- Hm, Stockholm tre gånger, och sen tre festivaler. Men när pengarna börjar rulla in så blir det mycket mer, haha. Mmm...

SOFIA PONTÉN

Mer läsning

Annons