Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I mödrars spår, för framtids segrar

Annons

För några månader sedan fick jag och min kompis Maja för oss att vi skulle åka Tjejvasan. Det verkade vara en kul grej, så vi anmälde oss och tänkte att tre mil, det kan inte vara så jobbigt.

Det jobbigaste visade sej vara att komma sej för med att träna. När det väl var dags den 22 februari hade vi tränat totalt fyra gånger. Både jag och Maja undrade vad vi gett oss in på, vi visste ju inte ens om vi skulle orka.

Gud så pinsamt att komma hem och berätta att man hade brutit efter en mil!

Vi kände oss som outsiders när vi stod vid starten och alla andra såg ut som "Hej jag har laddat för det här hela vintern." Vi var ju inga sportiga typer! Vi satsade inte på att få en bra tid, vi satsade på att komma i mål över huvud taget. Och här stod vi då bland tjejer från 20 år och uppåt och kände oss som att vi vanhelgade deras viktiga lopp genom att vara så totalt oseriösa och se detta som en lite halvgalen grej.

Strax innan start kommenderade speakern att det var dags för uppvärmning. Vi skulle följa instruktörernas rörelser till Tomas Ledin fast värre-musik. Alla instruktörer var killar vilket gjorde det hela ännu mer komiskt. Det var säkert meningen att det skulle peppa alla tjejer att böja ääännu mera på knäna till Magnus Ugglas hemska version av "Åh tjejer".

När det äntligen var dags för start glömde jag och Maja bort att vi lovat varandra att ta det jättelugnt och fika var femhundrade meter. Det var så roligt att köra om folk att vi faktiskt för första gången i vår korta skidhistoria ansträngde oss.

Fast vi slet inte, vi stannade ofta för att dricka vatten, prata och knäppa kort.

Sen, rätt var det var så var vi framme i Mora. Det hade bara sagt svisch, vi fattade ingenting, detta var ju inte alls jobbigt. Vi gled i mål på 3.30 och med en känsla av att vi hade slagit rekord i att överträffa oss själva. Samt med insikten att det bor en hurtbulle i oss alla.

Mer läsning

Annons