Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I limousine till Barcelona

Annons

Fem mogna entusiastiska "raggarföredettingar" från Falun kastade sig under huven innan de drog till Barcelona i lördagsmorse.

- Drömfärd som vi planerat länge, sa gänget. Och satte sig tillrätta i en limousine Cadillac modell -46, laddad med allt från el-svets, reservdelar, olja, packningar, verktyg, domkraft, militärtält, trangiakök och en rejäl bunt cd-skivor.

- Tolv lappar rinner iväg till bensin, sa Peder och rättade till prillan. Hon drar cirka två liter, över bergspass säkert bortåt fyra - och sen några litrar olja.

- Hoppa in grabbar, vi har båttid att passa! Peder Flygt, Leif Ågren, Thomas Hägg, Thorbjörn Rosencrantz och Mikael Engwall servade kärran in i det sista.

Det tre ton svarta ekipaget med orangeröda eldsflammor och takräcke rullade iväg mot det stora äventyret.

Först till färja i Göteborg-Kiel. Destination stor rockfest i Barcelona, men på väg dit, stopp vid Nürnbergringens testbana, där Cadillacen ska göra några ärevarv.

7,5 meter limousine Cadillac kräver både god och försiktig manövrering. Peder Flygt, bilens ägare, satt vid ratten.

- Vi turas om. Alla har körkortet kvar, hö,hö!

Här väntas inga hastighetsrekord. 80 knyck får räcka på autobahn.

Gemensamt brinnande intresse för bilar och rockmusik födde idén, Spanien, rockfest i Barcelona och en tripp till Andorra och Rivieran.

- Om nyjusterade bromsar håller ska hon rulla över Alperna. Vi har mekat till ett på nätterna, skruvat, kollat och bytt packningar, sa gänget med tillhörighet i bilklubben Copperman Cruises.

- Lycka till grabbar!

Brudar pussade och vinkade. En av tjejerna viskade; Hoppas att det inte går som på Stockhomsresan förra helgen. Ett bakdäck exploderade och på hemresan, punka på ett framdäck...

Men så vitt vi kunde se och höra tutade Cadillacen iväg mot Gruvrondellen, på väg mot Barcelona..

.

BIRGITTA KNIFSTRÖM NORDÉN

Mer läsning

Annons