Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I kvinnans gener

Annons

Svar till "Modern ättestupa", den 11 maj.

Jag instämmer till fullo med dina åsikter att Europa i övrigt bättre tar hand om sina äldre. Emellertid har vi oss själva att skylla. På femtiotalet hade sossarna två mål. Det första var att alla familjer skulle ha bil vilket gett sossarnas samarbetspartner, de gröna, en underbar möjlighet till beskattning. Vidare skulle alla kvinnor ut i arbetslivet. Vi ser nu resultatet.

Vi har vant oss med en standard som omöjliggör för kvinnor att kunna stanna hemma och uppfostra sina barn utan tvingas överlåta detta till institutioner som dagis och skolor med märkbart tragiskt resultat. För att inte tala om de äldre.

Själv hade jag fördelen att ha en mormor hemma som tog hand om mig när inte mina föräldrar var närvarande. Ett gott råd till sossarna. Låt de kvinnor som vill vara hemma och ta hand om äldre och barn, göra detta. Gärna med ersättning.

Kalla mig mullig mansgris, men varken sossar, kommunister eller gröngölingar kan ändra på en utveckling som skett under miljoner år, nämligen den att kvinnor i sina gener har ett behov och en underbar förmåga att ta hand om dessa grupper. Ute i Europa finns inte dessa problem. Åtminstone inte i väst.

BERNT

Mer läsning

Annons