Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I huvudet på en smålänning

Annons

Det är inte folkmusik utan musik för folket som Bength Johnzons Blandade Damer kommer att spela vid en konsert i Röda Kvarn på söndag eftermiddag.

- Egentligen heter konserten "I huvudet på en smålänning" och jag har skrivit alla låtarna själv, berättar Bength Johnzon.

Egentligen har Bength legat lågt med sina blandade Damer ett helt år. Den senaste större spelningen på hemmaplan var en egen konsert plus medverkan i avslutningen av den stora musikutställningen i Kulturhuset förra sommaren.

- Nu i somras hade vi en spelning i Boda och då kände vi att det var dags med en konsert på hemmaplan. Vi vill bjuda på oss själva och ha skoj, säger Alexandra Särström som spelar saxofon och dragspel i bandet.

Sagt och gjort. Röda Kvarn ordnades tills på söndag och Bengths Blandade Damer kommer att ge sin första riktigt stora konsert helt på egen hand.

Förutom Bength, som spelar gitarr, bouzuki och mandolin, och Alexandra, medverkar också Sara Hedman, kontrabas och piano, Mia Eriksson, fiol, och Lotta Forsén, fiol.

- Repertoaren är lite svår att förklara. Det är inte folkmusik i vanlig ordning, utan mer musik för folket. Eller kanske man ska säga att jag försökt hitta en folkton i musiken så gott jag kunnat, skrattar Bength.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons