Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I Falun ska fritiden tydligen gå före skola, vård och omsorg

Annons

I brevet konstateras, att den ekonomiska situationen "tär hårt på er anställda" samt att det är "viktigt att satsa på just utvecklingsfrågorna hälsa, idrott, kultur och turism".

Här kan man undra varför inte kommunen i första hand säger sig satsa på de frågor partierna före valet höll fram som hjärtefrågor; skola, vård och omsorg.

Dessa områden har kommunen ett lagstadgat åtagande att sköta. Varken kultur eller fritid är kommunallagsstadgade.

Varför inte lägga pengar där de måste finnas? Vi vet att socialnämnden är tilldelad ett besparingskrav på 35 miljoner för 2003 och redan i början av januari 2003 ligger nämnden 18,7 miljoner kronor back. De 15 miljoner socialnämnden tilldelades 29 november 2002 ska inte gå till att täcka delar av underskottet utan till omarbetade scheman och till ledarskaps- och kompetensutveckling.

Vi vet att skolan för 2003 är ålagd att spara 18,8 miljoner - och det utan att "kvaliteten ska försämras". Inga anställda får kompetensutveckling, lokalinvesteringar stryks, tjänster vakanssätts, förskolan ska debitera tolv månader per år och de resterande miljonerna sparas i "allmän kostnadsjakt".

Skolan har sparat sedan 1992. År efter år har den allmänna kostnadsjakten rasat. Det finns inget kvar att skära bort för såvitt vi inte tänker oss till exempel nedläggning av hela verksamheter, det vill säga små skolor.

Men kommunstyrelsens ordförande ser inte det här som något kommunanställda ska haka upp sig på inför framtiden. Nej. Falu kommun ska koncentrera sig på hälsa och idrott, kultur och turism.

Vart tog oron för större barngrupper, undermåliga lokaler, långtidssjukskrivningar, drastiska nedskärningar inom hemsjukvården, avveckling av arbetsplatser - som till exempel komvux gymnasiala del och dagcentret på Ingarvet - vart tog den vägen?

Jo, men kommunen satsar ju på hälsa!

Tja, är Snowboardland med bergbanor, cyberskiing på nya Riksskidmuseet, fler hoppbackar, ny skateboardhall, nya kommentatorshytter för skidspelen, Idrottens hus, golfbana på Myran, skidskyttebana, hälsoarena med internationell status, fräscha nyanställda projektledare, nytt Elitidrottscentrum... - är dessa satsningar på hälsa som gynnar anställda inom Falu kommun? Vi skulle kanske hellre vilja slippa ytterligare nedskärningar på våra arbetsplatser.

Vi skulle vilja att kommunen fick en klar personalpolicy. Vid rekrytering betyder en sådan mer än satsningar av typ Digital Park, Elitidrottscentrum med mera.

När fritidsstyrelsen fick pengar över tack vare att hösten var kall och man slapp konstfrysa isbanor satsade man direkt på att hyra en ny idrottshall. Den hallen hyrs inte enbart en kall december utan också lång tid framöver. Vem betalar när fritidsstyrelsens intjänade slantar är slut? Har kommunfullmäktiges ord ingen betydelse? Är det så en kommun ska drivas?

Som anställd i Falu kommun tycker vi och våra medlemmar att kommunens kärnverksamheter även i framtiden är mer angelägna än exempelvis Digital Park och Falun Folkmusikfestival, två av namnen bakom den glassigt presenterade satsningen.

HANS PAULSSON

Mer läsning

Annons