Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I demokratisk anda

Annons

Svar till "Senioren", 20/2:

Självklart är det förkastligt om det visar sig så att Säpo och UD med olagliga metoder fått sverigedemokraternas hemsida och SD-kurirens hemsida nerstängda.

Däremot pekar inget, än så länge, på att så är fallet. Att sverigedemokraterna för fram sin misstro mot staten är något de flesta som är insatta i ämnet sedan tidigare är vana vid. Detta då konspiratoriska tankar om att etablissemanget (de demokratiska partierna), staten och media samarbetar mot de utsatta sverigedemokraterna sedan länge en del av den sverigedemokratiska partikulturen (sverigedemokraternas egna lilla ZOG).

Enligt säkerhetspolisen och UD har man endast redovisat hur hotbilderna har sett ut för webbhotellet Levonline, vilket experten på tryck- och yttrandefrihetsfrågor Peter Danowsky i Dagens Nyheter uppger inte vara så anmärkningsvärt.

Till Dagens nyheter säger Danowsky att "om Säpo eller UD bedömer att det finns en hotbild och sedan förmedlar denna till webbhotellet så gör de dem en tjänst."

Att Säpo och UD på något sätt skulle ha använt sig av tvivelaktiga metoder för att få webbhotellet Levonline att stänga ner sverigedemokraternas hemsida och SD-kuriren förnekas av Levonlines vd Torkel Nyberg som till TV4 säger att samtalet med UD inte uppfattades som påtryckningar utan att han "uppfattade samtalet som naturligt".

Så än så länge pekar allting på att webbhotellet Levonline självständigt tog ett beslut om att stänga ner hemsidorna vilket är helt förenligt med svensk demokrati.

MARTIN TUNSTRÖM

Mer läsning

Annons