Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I deklarationstid ser vi skillnaden tydligt

Annons

Det är en tydlig skillnad mellan moderater och socialdemokrater. Speciellt tydligt är detta så här i deklarationstider. Sossarna vill höja skatten på arbete medan vi vill sänka den.

Socialdemokraterna har varit tydliga i att vi mycket snart kommer att få se ytterligare skattehöjningar. Borlänges kommunalråd, Peter Hultqvist, utgör inget undantag. Också han har varit ute i pressen och deklarerat att han kan tänka sig skattehöjningar. Höjda kommunalskatter drabbar allra hårdast låg- och medelinkomsttagare.

En fråga man bör ställa sig är: Varför vill socialdemokraterna höja skatten även för låginkomsttagare? Höjd skatt skapar inga nya jobb, däremot skapar det fler bidragsberoende.

En lyckosam politik ger förutsättningarna för att fler jobb skapas så att fler kommer ut på arbetsmarknaden. Ökat antal människor som betalar skatt, skapar förutsättningar för mer pengar till välfärd. Moderat skattepolitik riktar merparten av skattesänkningar på arbetsinkomster till låg- och medelinkomsttagare.

En annan fråga man kan ställa sig är: Vilka konkreta åtgärder är s beredda att vidta för att göra det mer lönsamt för alla låg- och medelinkomsttagare att arbeta?

I dag är verkligheten den, att för merparten av låg- och medelinkomsttagarna, så lönar det sig inte att gå från bidrag till arbete.

Vår politik ger mer i plånboken och skapar därmed förutsättningar för självständighet och valfrihet för individen.

ULLA OLSSON (M)

Mer läsning

Annons