Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I dag kan alla gå på möte med tekniska nämnden

Annons

u Ökad öppenhet. Det är devisen när tekniska nämnden i Ludvika håller premiär för öppna sammanträden i dag onsdag.

Allmänheten är välkommen att sitta med i stadshuset från klockan 13.00. Tekniska förvaltningens budget för nästa år dominerar dagordningen.

Det var efter ett initiativ från folkpartisten Kjell Carrander som nämnden tidigare tog ett beslut som möjliggör att gemene man och kvinna kan få chansen att se och höra hur det går till politikerna samlas till möte.

Men man får bara lyssna. Det kommer inte att bli möjligt för de som möter upp att göra frågor och räkna med svar.

Politikerna börjar sammanträda redan på förmiddagen. Då samlas partigrupperna och det under lika slutna former som hittills. Det är nämligen först efter lunch som allmänheten äger rätt att sitta med när makthavarna diskuterar och beslutar.

- Jag tycker det är jättebra med öppna sammanträden, säger ordföranden , socialdemokraten Britt Marinder.

- Men just ett budgetsammanträde är kanske inte så lämpligt. För det brukar ju aldrig bli exakt som vi föreslår. Det sker ju hela tiden omprioriteringar när våra förslag senare kommer upp i budgetberedningen.

För många är emellertid budget och kommunal ekonomi något mycket intressant, inte minst när det gäller kommunens tekniska sida med driftskostnader och olika investeringar.

- Vi inom s-gruppen slåss ju bland annat för det som finns under jord, våra vatten- och avloppsledningar. De behöver ses över och det är något som vi inom s vill satsa extra på, fortsätter Marinder.

För övrigt puffar hon för fortsatta höga ambitioner när det gäller målsättningen under rubriken Gröna Ludvika.

Bland annat handlar det om att fortsätta omdaningen av Väsmanstranden och delar av bangårdsområdet. Marinder pekar vidare på det värdefulla i att bygga vidare på det redan etablerade nätet av cykelleder.

- Vi har ju som mål att göra Ludvika känt som en mycket cykelvänlig stad och det tycker jag vi har lyckats ganska bra med redan.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons