Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I Älvdalen satsar man på utbildning

Annons

I Älvdalen väntar man inte längre på att krogarna på egen hand ska bli bättre på att sköta kontrollen av maten.

Där satsar man på utbildning.

21 restaurangföretagare går just nu på kurs till sponsrat pris.

- Lagen om egenkontroll kom 1991 och det har aldrig fungerat. Då måste man göra något åt saken, säger Tommy Schröder-Andersen, miljö- och hälsoskyddsinspektör i Älvdalen.

Kursen för restaurangpersonalen är upplagd som en seminarieserie. Målet efter tre träffar är att ha färdigt kontrollprogram att jobba efter.

Näringslivskontoret har satsat pengar i projektet och Hushållningssällskapet står för själva utbildningen. Kursen kostar deltagarna en tusenlapp per person.

- Hygien är en konkurrensfaktor. Nöjda kunder kommer tillbaka, konstaterar Karin Eriksson, rådgivare på näringslivskontoret i Älvdalen.

När den här semniarieserien är utvärderad, är tanken att gå vidare och erbjuda samma utbildning till butikspersonal i Älvdalen.

INGER WALLIN

Mer läsning

Annons