Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyss på gång i Harmsarvet

Annons

Peter Nilsson gruvar sig lite för 40-årsdagen till helgen.

- Man har ju utsatt en del andra för diverse klåp, så nu får jag väl igen! Men jag tror jag tar Anne-Sofies husvagn och drar.

Så lätt går det nog inte - på söndag kommmer släkt och vänner och på lördag firar Grycksbo med invigning av nya järnvägen.

Familjen har vunnit biljetter och får premiäråka - ett bra sätt att inleda 40-årsfirandet på.

Peter är inbiten Grycksbobo. Började direkt efter gymnasiet och värnplikten i Falun på bruket. Under gymnasieåren fick han spelarkompisar och har sen dess spelat i en rad band. Han är trummis i Rockabillybandet Simon Crashly and the Roadmasters, ett gäng som hörs när det är cruising och Falukalas i stan.

Mellan skiften på bruket reser Peter med bandet runt landet och spelar i stort sett i hela landet och även i Norge. Senaste långturen gick till Narvik, en fantastisk resa, berättar Peter som är mäkta imponerad av fjällen och fjordarna. Och bra publik. I Sverige tycker Peter att Borlänge och Värmland bjuder på allra bästa publiken.

- Full fart direkt på golvet, avspända och trevliga människor. Peter uppskattar publikkontakten men visst tar de långa resorna lite på krafterna.

Familjen är centrum i Peters liv. Camilla snart tolv år spelar tvärflöjt och åker konståkning så det blir många turer till Lugnet. Marcus spelar fotboll pch pappa Peter är ledare för pojklaget.

Marcus är också Peters fiskekompis nummer ett.

- Vi fiskar både sommar och vinter, det är ett bra sätt att ladda batterierna.

Sedan fyra år bor familjen lugnt och idylliskt i övre Harmsarvet där det är lätt att ta sig ut med snöskotern - och så nära naturen att familjen haft björnbesök på gården!

Vilka som kommer på besök i helgen återstår att se...

GUDRUN KLEFBOM

Mer läsning

Annons