Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hysch-hysch kring Storsandstomterna

Annons

u - Jag är förhållandevis nöjd med intresset. Mer än så vill inte kommunens fastighetsansvarige, P-O Dahlström, glänta på locket till försäljningen av de exklusiva sjönära tomterna i Storsand.

Efter att de tolv tomterna i Storsand bjöds ut till försäljning i somras stod det klart att intresset var stort.

Anbudshandlingarna hämtades ut i en strid ström. Enbart på miljö- och byggkontoret begärde 50-60 spekulanter ut handlingar.

Därtill kommer det okända antal som via kommunens hemsida printat ut handlingar.

Totalt sett har således P-O Dahlström ingen aning om hur stort intresset har varit. Å andra sidan ger antalet uthämtade handlingar bara en fingervisning om intresset.

Om Storsandstomterna resulterat i en köprusch kunde avläsas först den 14 augusti, då anbudstiden löpte ut. Men hur det är med den saken är i dagsläget en hemlighet.

P-O Dahlström och resten av förvaltningen lägger locket på.

- Anbuden är ju inte i det här läget bindande. Det är först när vi fått en underskrift från anbudsgivaren som det kan bli affär.

Det enda P-O Dahlström avslöjar är att han inte är missnöjd med vare sig antalet inlämnade anbud eller nivån på buden.

Torsdagen den 5 september sätter sig dock teknik- och fritidsutskottet ner för att samla sig kring de anbud som undertecknats och skickats tillbaka.

P-O Dahlström betecknar för sin del kommunens försäljning av attraktiva tomter i såväl Storsand som Vikersvik som viktiga för utvecklingen.

Betydelsen av affärerna ökar förstås om köparna kommer utifrån. Om så är fallet vad Storsand beträffar hör dock också till hemligheterna.

- Jag kan tyvärr inte svara på den frågan i dagsläget, säger P-O Dahlström.

HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons