Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyresvärden kände inte till flytt av butik

Annons

För Hedemorabostäder, som dragits med outhyrda lägenheter och skral ekonomi under flera år, innebär förlusten av en stor hyresgäst ytterligare en ekonomisk belastning. Hur mycket vill dock inte Thorèus berätta.

- Jag kommenterar aldrig enskilda hyresavtal, säger Lars Thoréus.

I juni stod 110 av Hedemorabostäders lägenheter outhyrda. Det motsvarar omkring åtta procent av beståndet och orsakar ett hyresbortfall på 445 000 kronor per månad.

Lokalerna som Systembolaget hyr i dag är på 574 kvadratmeter. Om hyran är 600-800 kronor per kvadratmeter och år späs hyresbortfallet på med runt 30 000 till i månaden.

Lars Thorèus berättar att han haft samtal tidigare med Systembolaget, men vill inte gå in på vad dessa handlat om. Och någon formell uppsägning av hyresavtalet har inte gjorts från Systembolagets sida.

Vad som händer med de gamla butikslokalerna är osäkert.

- Det finns inga konkreta planer för lokalen, men den lämpar sig bäst för kontor eller handel, säger Lars Thoréus.

Efter att Konsum på Åsgatan lade ner kunde Thoréus se en tydlig tendens. Allt fler frågade efter boende närmare riksväg 70 där de stora köpmarknaderna ligger.

Den blivande gallerian på Åsgatan ser Lars Thoréus som något positivt, både för sanhället i stort och för Hedemorabostäder.

-Nu hoppas jag att det kommer att bli en mataffär där också.

PETER GUSTAVSSON

Mer läsning

Annons