Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyreshusbranden utreds

Annons

Det var tidigt på morgonen onsdagen den 10 juli som en granne i huset snett över gatan fick se hur två lägenheter stod i ljusan låga. De båda hushållen var bortresta på semester när deras hem eldhärjades.

Totalt blev elva personer hemlösa. Tre andra boende i huset väcktes och kunde sätta sig i säkerhet medan brandmän från flera kårer kämpade mot lågorna.

- Vi har väntat länge nog. Lägenheterna är fortfarande avspärrade och jag har entreprenörer som väntar på att få börja reparera de båda brandskadade lägenheterna. Det här är för bedrövligt, säger fastighetsägaren, Börje Hägg, som driver Blötbergets Fastigheter AB.

För de drabbade familjerna har det emellertid ordnat sig med tillfälliga boenden i avvaktan på att de senare ska kunna flytta hem igen.

- Det är fixat. Jag hade två treor och en etta lediga, men oavsett det tycker det är svagt att det här har dragit ut så långt på tiden. Det kommer att ta sin tid att reparera de skadade lägenheterna. Vi räknar med en byggtid på tre månader, fortsätter Hägg.

För övrigt meddelar han att försäkringsbolaget har lovat ställa upp till l00 procent. Försäkringspengar kommer även att täcka de hyresförluster som drabbar bolaget fram tills dess att ordningen är återställd.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons