Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyreshus - med utsikt

Annons

Trycket på bostadsmarknaden i Rättvik är mycket hårt och allmännyttan, Rättviksbostäder har bara två tomma lägenheter att erbjuda i Rättvik, denna torsdag i februari.

- Vi bör ju ha några lägenheter att erbjuda och ett bestånd på fem procent tomma lägenheter klarar vi av.

Det är bråttom nu. Rättviksbostäder arbetar intensivt med markprojektering och upphandling av entreprenör. Ett av alternativen är samarbetet mellan ett byggföretag och Ikea och Skanska, det så kallade Bo-Klok projektet.

- Det är bara ett av alternativen vi undersöker just nu. Bo Klok innebär ett samarbete mellan Skanska som bygger husen och Ikea inreder, kök, bad-toalett, tapeter och golv, säger Sven-Erik Emanuelsson, ordförande i Rättviksbostäder AB.

- Det handlar inte om någon lyx, men väl fungerande bostäder med rimlig hyra. Två rum och kök kan komma att kosta 3 200 kronor i månaden. Vi planerar 18 lägenheter i Söderås i röda trähus i två plan. Vi har också två projekt i centrum. Vilket av de tre områden vi bebygger först beror på intresset.

- Helt klart är intresset för bostäderna i Söderås stort. Marken ligger granne med skolan och de boende i byn är positiva till byggnationen.

Sven-Erik Emanuelsson räknar med byggstart i sommar och under hösten ska husen vara färdiga. Inflyttning beräknar han till början av 2003.

- När kommunen expanderar måste vi ha bostäder att erbjuda. Förhandlingar pågår med flera intressenter.

Miljö-och plannämnden arbetar också med byggprojektet. Det avgörande beslutet fattar kommunfullmäktige.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons