Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyresgästförening utan idéer

Annons

Svar till Rune Hjort och Nils Nilsson:

Det är härligt med gamla erfarna och idérika män och kvinnor som engagerar sig i samhällsutvecklingen. Men grälsjuka dito som Rune Hjort och Nisse Nilsson klarar vi oss utan.

Det är min bestämda uppfattning, inte minst efter deras kommentar efter Hyresgästföreningens debattkväll "Ingen var intresserad av hyresgästernas levnadsvillkor".

Och "ingen" var i det här sammanhanget, enligt dem: undertecknad, Peter Hultqvist, Åke Örjes, Bruno Blomqvist, Ulla Olsson, Samuel Hedström, Lars-Erik Hammarqvist och Anders Lindberg.

Rune Hjort vill att kommunala skattemedel ska subventionera hans och andra hyresgästers hyra genom Tunabyggen.

På fullmäktigemötet i december togs beslut om kommunens budget för 2006. En av ledamöterna på detta fullmäktigemöte var Rune Hjort (s), som under denna långa budgetdebatt aldrig begärde ordet och krävde förändringar till gagn för hyresgästerna.

Han saknar trots sitt ordförandeskap i Hyresgästföreningen, och trots brösttonerna i insändare och artiklar, idéer om hur man med kommunala medel ska subventionera hyrorna.

Jag kan nu för min egen del konstatera att Runes egen retoriska kommentar har landat i hans egna knän och att trovärdigheten i Rune Hjorts och Nisse Nilssons debattartiklar därmed har fått sig en rejäl knäck.

Eftersom bostadspolitik är en viktig fråga så vill jag ändå ge hyresgästföreningen chansen att granska och kommentera vänsterpartiets bostadspolitiska program, för att åskådliggöra för läsarna skillnaderna i uppfattning.

Jag hoppas naturligtvis att Hyresgästföreningen är införstådda med att deras åsikter ventileras, prövas och ifrågasätts.

LEIF LINDSTRÖM (V)

Mer läsning

Annons