Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyresgästerna sägs upp

Annons

- Jag har nu sagt upp dem. Det blir ingen chock för familjerna då vi redan för en månad sedan förvarnade hyresgästerna om detta. Här blir det inte tal om tre månaders uppsägningstid, vill man flytta tidigare så är det upp till dem, säger Jan Magnusson, som fick uppdraget att tvångsförvalta Grotfallshuset efter att den norske ägaren försvann spårlöst från Grängesberg i början av december.

Uppsägningen av hyresgästerna på Grotfallet beror på att Ludvikahems värmeleveranser avslutas i oktober. Utan ny ägare som investerar i en värmeanläggning så blir huset kallställt.

- Det här betyder att jag givit upp hoppet om att hitta en ny ägare av Grotfallet, förklarar Magnusson.

Norrmannen Geir Paulsens stora ägande i Grängesberg gäller de förde detta Ludvikahemsfastigheterna på Öraberget, som tvångsförvaltas sedan den 1 december. Där äger norrmannen husen via ett särskilt bolag, Beck & Paulsen Eiendom AS, som sätts i konkurs den 21 juni.

- I Norge är Geir Paulsen satt i personlig konkurs. Det är samme konkursförvaltare som förvaltar hans konkurs som föreslås som konkursförvaltare av bolaget som äger Örabergshusen, säger tvångsförvaltare Magnusson.

Ro Sommernes advokatfirma i Oslo är konkursförvaltare av Geir Paulsen i personliga konkurs.

Tvångsförvaltaren Magnusson har visat Örabergshusen för flera norska intressenter. Det gör att han är optimistisk om att det ska gå att fullfölja planen på att göra Öraberget till ett område för norska semesterfirare. Nu hoppas Jan Magnusson att konkursen ska leda fram till att nya ägare tar över Öraberget.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons