Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyresgäster vill ha ordning

Annons

Hyresgästerna i Fällen har haft bostadsmöte och på nytt diskuterat situationen i Fällenområdet. De vill ha lugn och ordning i området och försöka tvätta bort kvarterets dåliga rykte. Vid mötet framkom att det fortfarande finns problem med det sociala boendet i området.

Hyresgästerna anser att de själva inte kan göra så mycket åt problemen, inte ens med hjälp av hyresgästföreningen.

Det krävs att hyresvärden och kommunala myndigheter agerar och mötet uppdrog därför åt hyresgästföreningen att skriva till Malungshem AB och till socialnämnden.

Mötet diskuterade också problem med lösspringande katter i området. Katterna uträttar sina behov i barnens sandlådor och de springer in i trapphus och lägenheter då dörrar står öppna. Här menade bostadsmötet att det är upp till varje djurägare att se till och ta ansvar för sina djur så att de inte ställer till problem för andra boende.

Annorlunda vårsäsong för konstförening

u För Malungs konstförening har årets vårsäsong inte varit vad den brukar. Föreningen tvingades hals över huvud lämna sin gallerilokal Grönland för att lämna plats åt Toms bar och sedan dess har inget varit sig likt för föreningen. Vid konstföreningens årsmöte konstaterades att man inte fått något besked i lokalfrågan ännu, trots att man både skrivit till och besökt kommunstyrelsens arbetsutskott.

- Många tror att vår utställningsverksamhet flyttat till Jannesgården, men så är inte fallet. Ingen vet om planerade utställningar kan genomföras eller hur nästa år kommer att se ut. Vi tycker att det här borde ha skötts på ett smidigare sätt, menar konstföreningens ledning.

Föreningen diskuterade att bredda sin verksamhet med kurser och annat som kan öka kreativiteten. Ett problem, som man delar med flertalet konstföreningar, är att få ungdomar intresserade och engagerade. Hela rörelsen får se det som en utmaning att bli ett forum för alla åldrar. Ingen ska känna sig för gammal för att vara delaktig och de unga ska vara välkomna i verksamheten och kunna komma med sina önskemål.

Föreningens vilja att satsa på ungdomarna markerades med att det under 2005 blir en speciell årsavgift, 50 kronor, för studerande upp till 20 år. För enskilda medlemmar är avgiften 120 kronor och för familj 180 kronor.

Styrelse: Ordförande Helga Berg, kassör Per-Åke Göransson, Holger Andersson, Christina Enfjäll och Lars O Wennberg.

Mer läsning

Annons