Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyresgäster sugs ut till sista kronan

Annons

Jag har följt artiklarna, skrivna av kommunens politiker och Hyresgästföreningen. Varje valår ser jag samma sak. Någon eller några ska alltid smutskastas.

Jag hyr själv sedan 1995 lägenhet av Tunabyggen. På grund av höjda hyror år efter år har jag nu flyttat fyra gånger till allt mindre lägenhet för att klara hyran. Tyvärr hjälper det inte, hyran kommer ikapp hur jag än flyttar till mindre.

Sedan subventionerna för hyresfastigheter togs bort har hyrorna ökat så att vi som bor i hyreslägenhet nu betalar mer än de som bor i villa.

Det verkar som om politiker och bostadsbolag vill att endast de med höga inkomster ska ha råd att bo i hyresrätt. Märkligt!

Tro inte att ni någonsin får fler lägenheter uthyrda när hyrorna höjs ännu mer. Titta på handeln, när priserna sänks vill folk betala.

Borlänge har hög arbetslöshet, jag är själv drabbad. Undersökningar visar att det blir alltfler ensamboende i hyresrätter, alltså bara en inkomst. Undrar ni varför? Jo, vi har för låg inkomst för att köpa villa eller bostadsrätt. Många av oss har varit arbetslösa så länge att vi inte ens har möjlighet att få låna pengar.

Tydligen har bostadsbolagen kläm på detta och utnyttjar vår avsaknad av andra val och ska till varje pris pressa av oss sista kronan. Kontentan blir att allt fler inte kan betala sina hyror.

Är det rimligt att ta ut dessa hyror av andra boende i hyresrätt? Tunabyggen och politiker vill bygga mer med högre standard för att få större inflyttning till Borlänge. Kanske skulle ni då samtidigt tänka på att sänka hyrorna i områden för de mindre bemedlade.

I artikel i BT den 29 december skriver Peter Hultqvist, ordförande i Tunabyggen: "Syftet med detta är att successivt pressa hyresnivån". Då ställer jag frågan till Peter: Det menas väl pressa uppåt då, som vanligt?

Jag har hört ditt tal på när-tv, där du talar om nybyggen. Ska du gå i spetsen och pressa sista kronan av hyresgästerna till dessa investeringar?

Faran då arbetare vid KP flyttar kan lösas genom att bjuda ut dessa lägenheter lite billigare och inte ånyo kosta på dessa. Allt fler avstår faktiskt renovering, för att slippa högre hyra.

Vi har en hel del villaägare i kommunen, de ska väl rimligtvis också vara med och betala notan. Dessa har nu fått del av räntesänkningar. Men hur blir det för oss boende i Tunabyggen?

Nu bor förmodligen de flesta politiker i villa, så då blir det väl att bita er själva i svansen om ni såg till att villaägare fick betala.

Till Leif Lindström vill jag rikta uppmaningen. Använd din uttalade ungdom och energi till att verkligen kämpa för boende i hyresrätten, i stället för att offentligt hänga ut människor och kalla dem otrevliga saker.

Kom ihåg! Det du säger om andra, det säger i slutändan mer om dig själv.

EJ GRÄLSJUK, MEN IFRÅGASÄTTANDE

Mer läsning

Annons