Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyresgäster kan bli tvingade flytta

Annons

Kommunen har ännu inte lyckats ordna boende åt alla som tvingas flytta när hyreskasernerna i Tuna Hästberg rivs.

Borlänge kommun köpte de omstridda hyreskasernerna i Tuna Hästberg och tog därefter beslut om rivning. I dag har alla hus utom två rivits. Ett av de kvarvarande betraktas av Tunabyggen som obeboeligt. Det finns ingen värme, ingen el. Vintern är snart här. Trots det finns boende i en av lägenheterna.

Tunabyggen tar hjälp av miljökontoret för att tvinga bort den kvarvarande hyresgästen, som erbjudits boende i det andra huset, som så småningom också ska rivas. Något som hyresgästen hittills inte accepterat. Önskan är ett annat boendealternativ. Hyresgästföreningen har också kopplats in.

- Lägenheten är hel, men resten av huset är förstört, säger Jan Olof Wahlgren vid Tunabyggen.

I det andra huset finns hyresgäster i tre lägenheter, en fjärde är beboelig, och ledig. Dit vill alltså Tunabyggen att hyresgästen från det utdömda huset flyttar. Men det blir i så fall enbart en tillfällig flytt, för det huset ska också rivas. Har kommunen bestämt.

- Det blir nog inte förrän framåt sommaren, bedömer Jan Olof Wahlgren.

Nu avvaktar Tunabyggen en besiktning från miljökontoret. Skulle miljökontoret bedöma att det går att bo i huset måste Tunabyggen rusta upp det. För att ändå så småningom riva hela rasket.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons