Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyresgäster i kö till industrihuset

Annons

- Jag hade i flera år tänkt på att den här lokalen skulle passa mig, säger Kenneth som tillverkar rallydäck.

Fabrikslokalen på 1 200 kvadratmeter hade stått tom sedan 1995 då BoBe plastindustri flyttade all sin verksamhet till Grönalid och tillsammans med Ola Eriksson började Kenneth undersöka möjligheten att köpa fastigheten. I planerna fanns flytt av däckverksamheten och att de båda skulle starta en gemensam verksamhet. Bland annat pelletsförsäljning.

Nu blev det dock inte som de båda tänkt sig. Knappt hade de hunnit skriva på köpekontraktet förrän hyresintressenterna stod i kö och allt var uthyrt.

- Vi hade kunnat hyra ut den femdubbla ytan, säger Ola och Kenneth som tillsammans bildat aktiebolaget Herman & Greven AB.

Först på plats var Yrkesakademin som just blivit uppsagda från sina lokaler vid Vansbro utbildningscenter. Företaget, som utbildar verkstadstekniker och svetsare, hyr nu drygt 500 kvm och har investerat i maskiner för 2,5 miljoner kronor.

- De här lokalerna passar oss perfekt. Det kändes som att flytta från ett dockskåp till en herrgård, säger läraren Mikael Winberg om flytten.

En annan hyresgäst är industriföretaget SALS som numera har både lager och paketering i lokalerna.

- Ett norskt företag var intresserat av att hyra alltihop för att flytta hit en tillverkningsindustri, berättar Kenneth.

Delar av fastigheten var då redan uthyrda så Kenneth och Ola kontaktade kommunens utvecklingsenhet för att undersöka vilka möjligheter som fanns för att bygga ut fastigheten.

- De verkade helt ointresserade och tyckte att vi i stället skulle be företaget att ta direktkontakt med kommunen. Jag vet inte vad utvecklingsenheten har för funktion, om de nu har någon funktion alls, säger Kenneth syrligt.

Planerna på en utbyggnad är ändå inte lagda i malpåse.

- Vi har massor av idéer så det är ingen risk att vi får några tomma ytor, säger "Herman" och "Greven".

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons