Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyresförluster åt rätt håll

Annons

- Vi räknar med att hyresbortfallet blir 1,5 miljoner kronor mindre än vi kalkylerade med i budgeten, säger Ingemar Lindvall, vd vid det kommunägda bolaget.

En förklaring är att bolaget har färre outhyrda lägenheter än beräknat. Därmed ökar hyresintäkterna. En annan är utvecklingen på rabattsidan.

Hyresrabatter har bland annat gällt för dem som tvingats flytta från hus som skulle rivas. Även om hyran varit högre i den nya lägenheten så har man fått behålla den gamla hyran, förutsatt att den nya lägenheten inte är större i storlek.

Nu har det gått några år sedan den senaste stora rivningsvågen. Flera hyresgäster som fick hyresrabatter i slutet av 90-talet har försvunnit av olika anledningar.

- För dem som väljer att flytta till en annan lägenhet upphör rabatten, säger Ingemar Lindvall som ett exempel.

Under första halvåret uppgick Ludvikahems nettoomsättning till 85 miljoner kronor att jämföra med 81,5 miljoner samma period 2002.

- På grund av att en stor del av planerade underhållsjobb gjorts under våren ligger vi sämre till ekonomiskt i år än i fjol. Men räknat på helåret så tror vi fortfarande att vi kommer att nå ett nollresultat, förklarar Ingemar Lindvall.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons