Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyresavtalet klubbat

Annons

Ishockey är ett ämne som engagerar många i Leksand. Åhörarstolarna var näst intill fullsatta när politikerna i fullmäktige i går kväll sade ja till det nya hyresavtalet med Leksands IF.

Ett avtal som innebär att kommunen betalar en årshyra på 4,5 miljoner kronor för användandet av den nya träningshallen samt den planerade Ejendals arena. Den hyran ligger fast i 25 år.

Däremot är det oklart exakt hur mycket den så kallade tillläggshyran kommer att kosta kommunen.

Tilläggshyran är knuten till Leksands IF:s fastighetsbolags lån på 85 miljoner kronor. Om den rörliga Stibnor-räntan överskrider 2,25 procent går kommunen in och betalar mellanskillnaden.

- Ett förfärligt dåligt avtal för kommunen, tyckte Sune Björklöf (fp), som menade att räntesatsen 2,25 procent var alldeles för optimistiskt satt.

- Bankens förtroende för det här projektet är så "stort" att man skaffat sig både livrem och hängslen! Jag tror inte på det här och avråder bestämt, fortsatte Björklöf.

Kommunalrådet Bo Pettersson (c) ville vidga perpektiven och talade om hur mycket hockeyn betydde för turismen och hur den näringen i sin tur genererade arbetstillfällen.

- För mig är största risken att vi inte gör något alls, sade Pettersson.

Leif Erickson (v) konstaterade att "puckarna med åren blivit rakare i hockeydebatten".

- Vi i vänstern har länge varit för att sälja hallen. Vi går med på avtalet om punkten 3,2 om tillläggshyran, stryks.

- Ett avtal tar man eller förkastar, replikerade Anne-Lie Stenberg (m).

Beslut togs efter votering med siffrorna 38 för, fem emot och fyra avstod. Nej röstade: Leif Erickson (v), Pelle Lindström (v), Inga Westlund (v), Lotten Kluck (fp), Sune Björklöf (fp).

Avstod gjorde: Lars Kjellgren (v), Charlotte Uhlin (v), Maria Park (fp) och Ingrid Hedberg-Tjäder (c).

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons