Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyr ut - utan hyra

Annons

Motorklubben vill ha större lokaler - men klarar inte av den hyra som det kommunala fastighetsbolaget Hushagen kräver.

En del av lokalen som Yankee Car Club sneglar på används istället av en av Hushagens anställda, en fastighetsingenjör, som privat garage. Någon hyra har inte Hushagen krävt av den anställde.

Fastigheten ligger på Gjutargatan 6 i Borlänge. Norra Backa industriområde. Hushagen äger fastigheten och Yankee Car Club har sin motorgård där. Fritidsnämnden står för hyran. Under 2001 rörde det sig om 349 000 kronor, plus ett driftbidrag.

I takt med att klubben växt har även kraven på utrymme blivit större.

Den del av fastigheten som ligger närmast gatan har stått tom i åratal. Nu har dock ett privat företag hyrt in sig i halva lokalen. En del av fastigheten står alltså fortfarande tom. I alla fall officiellt.

Men verkligheten är en annan. Enligt uppgifter till tidningen nyttjas en del av en av Hushagens anställda. Som garage.

När tidningen besöker lokalen finns fastighetsingenjörens traktor där. Liksom en personbil registrerad på ingenjören. Flera personer berättar för tidningen att han ofta har en eller flera bilar parkerade i garaget. Även andra saker som en hästskjuts.

Detta bekräftar även Eva Hisved, motorgårdens föreståndare:

- Vi har länge önskat att få hyra den här lokalen och sagt att det är väl bättre om Hushagen får in någonting än ingenting.

Detta har dock inte Hushagen varit intresserat av. Den som ansvarar för lokalen använder den ju för eget bruk. Detta har motorklubben ifrågasatt. Men det privata användandet har bara fortsatt.

- Det är konstigt, tycker Eva Hisved och många med henne.

Hon pekar också på att lokalen är mer eller mindre utdömd. Elen är inte godkänd, och den kan därför bara användas som förråd eller uppställningsplats. Även ventilationen är utdömd. En investering krävs för att lokalen ska kunna användas för verksamhet.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons