Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyckleri och bondfångeri

Annons

Svar till "Den stumma duvan från fjärran", 7/1:

Skribenten påskiner att jag skriver insändare i NLT därför att jag vet att det är svårare att få dem publicerade i DD. Det stämmer kanske delvis eftersom DD inte har någon lokal insändarsida.

En större anledning är att NLT är min morgontidning. Men det viktigaste skälet är att det på ledar-, debatt- och insändarsidor framförs fördummande propagandistisk desinformation i vissa frågor som inte bör få stå oemotsagd.

Till exempel att palestinierna har sig själva att skylla att de blir utsatta för apartheid, ockupation, etnisk rensning och allmän förnedring eftersom de har fräckheten att göra motstånd mot den sionistiska herrefolkspolitiken.

Eller att det är Bushs messianska kallelse att bringa frihet och demokrati som är orsaken till det elände Iraks folk nu tvingas utstå - inte medvetet ljugande för att ta politisk kontroll över en av världens största oljereserver.

Den typen av åsikter kritiserar jag utifrån de humanistiska grundvärderingar som liberalismen påstår sig stå för. Trots, eller kanske tack vare, det pådyvlas jag etiketter som USA-hatare, kommunist, terroristkramare med mera. Det är så man gör när argumenten tryter.

Jag kommer att fortsätta påpeka ihåligheten i folkpartiets tillämpade liberalism och kristdemokraternas hyckleri. Moderaterna har jag inga illusioner om. Deras enda chans att sno röster utanför överklassen är bondfångeri i den högre skolan. "Moderaterna, det nya arbetarpartiet." Pah!

BO STAAF

Mer läsning

Annons