Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hycklande Lärka

Annons

Svar till Gunnar Lärka,

den 10 maj.

Gunnar Lärka tycker att Lars Ohly (LO), borde skämmas. Så talar en sann hycklare som bara ser andras brister men inte sin egen. Hur var det nu, den som är utan synd må kasta första stenen?

Den svenska vänstern har gjort upp med sitt "kritiska stöd" till Sovjetunionen och sin dubbelhet i synen på demokratin. Frågan om proletariatets diktatur togs bort redan i tidigt 60-tal.

Lars Ohly må kalla sig kommunist men till skillnad från Gunnar Lärka så har Lars Ohly förstått att det är Marx vision om det klasslösa samhället som åsyftas.

Men när ska ni inom (m) högern göra upp med er historia, så att ni kan bli demokratiskt trovärdiga? Allt från ert motstånd mot, och som fördröjde, den allmänna rösträtten, ert motstånd mot alla välfärdsreformer i Sverige.

Internationellt har ni alltid gett ert okritiska stöd till och försvar av USA. I alla lägen då USA agerar "världspolis" och strävar efter ekonomisk hegemoni så stödjer ni dem; i Vietnam, inblandning i och invasioner av Latinamerika och nu i Afghanistan och Irak.

Ni tiger om, eller försvarar USA: s brott mot folkrätten, deras statsterrorism och deras brott mot mänskliga rättigheter.

Ni kritiserar med viss rätt Kuba och Nordkorea men varför tiger ni om förtrycket i enpartistaten Kina? Är det för att det är en växande marknad?

Arbetarnas fackliga rättigheter är där nära noll, kanske en våt dröm för era klassbröder i Sverige - kapitalägarna?

Nej, moderater, er frihet är en frihet endast för överklassen och för de rikare nationerna.

GUNNAR BLOMMÉ

Mer läsning

Annons