Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huvudförhandling dröjer om Morhagentvist

Annons

Hanteringen av tvisten mellan hotell Morhagen i Sunnansjö och ett äventyrsföretag med säte i Borlänge fortsätter att dra ut på tiden. Ännu finns inget datum utsatt för huvudförhandling i Falu tingsrätt.

Som tidningen tidigare omtalat hävdar målsägaren att äventyrsföretaget har blåst hotellet på betalningen för två konferenser som hölls på anläggningen i Sunnansjö under hösten 2001. Den totala skulden för dessa har sammanräknats till över 140 000 kronor.

Motparten bestrider emellertid kravet och hävdar, genom ett ombud, att skulden redan är reglerad. Detta med hänvisning till ett avtal som ska ha ingåtts med en tidigare ägare till konferensanläggningen.

- Det är flera år sedan det här var på tapeten och därför vill jag inte göra några kommentarer i tidningen, säger Morhagens nuvarande ägare och chef, Margareta Majkgård.

Rose-Marie Persson på Falu tingsrätt, rotel tre, konstaterar emellertid att målet har varit föremål för en så kallad muntlig förberedelse. Trots detta kan det komma att dröja ännu en tid innan ärendet kan få sitt avgörande.

- Först brukar man försöka få parterna att komma överens genom skriftväxling. Men om det inte lyckas måste det ju bli en huvudförhandling i tingsrätten. Men någon sådan har ännu inte blivit utsatt.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons