Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Husvagnsby på Sportfältet till KP-arbetare

Annons

Utbyggnaden vid pappersbruket i Kvarnsveden kan ställa stora krav på boendemöjligheter.

Kommunen förbereder för en "husvagnsby" på sportfältet med plats för 225 husvagnar.

Vid stora byggen vet kommunen av erfarenhet att en hel del av arbetarna brukar föredra att bo i egen husvagn. Därför förbereds nu en större uppställningsplats på sportfältet.

Upp till 225 husvagnar ska kunna ställas upp, dessutom två toalettvagnar. Vagnarna ska kunna stå fram till den sista oktober 2005. Uppställningen ska inte inkräkta på några arrangemang, i alla fall inte i någon större utsträckning. Inte heller Dalecarlia cup ska drabbas:

-Sportfältet är väldigt stort så det märks nog inte särskilt mycket. Det område som är aktuellt är omedelbart söder om gamla vägen mitt på sportfältet, berättar stads-arkitekt Arne Ludvigsson.

Det här är inte första gången sportfältet används för boende. Fast under så här lång tid har det inte förekommit tidigare.

-Vid orienteringstävlingen O-ringen var det fullproppat med vagnar, fast det var under en betydligt kortare tid, konstaterar Arne Ludvigsson.

"Äldre ska ha rätt till meningsfull tillvaro"

u Det sociala innehållet i äldreomsorgen urholkas allt mer, enligt miljöpartiet i Borlänge.

-Äldres rätt till en aktiv och meningsfull tillvaro i gemenskap med andra, får allt mindre utrymme, anser miljöpartisterna Nils Gossas, Brita Berg och Tommy Håkansson.

De anser att när känslor av ensamhet och isolering breder ut sig försämras också den medicinska statusen. Med ökningar av både vårdkostnader och lidande som följd.

-Äldres självklara rätt till en stunds daglig utevistelse och möjlighet att uppleva gemenskap i samband med måltider är exempel på rättigheter som är hotade, anför miljöpartisterna.

Och föreslår att en person ska anställas av kommunen, och ha ansvar för det sociala innehållet i äldreomsorgen.

-Alla kommuner har idag en medicinskt ansvarig sköterska för att garantera att de sociala behoven inte blir eftersatta. Det borde finnas en person som är ansvarig också för det sociala innehållet.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons