Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Husrannsakan hos mordmisstänkte 20-åringen

Annons

Polisen gav under tisdagen ingen presskonferens om mördarjakten, där ett stort antal poliser i Dalarna deltar. I ett pressmeddelande som skickades ut uppges att ynglingen är av makedonsk härkomst och har vistats i landet sedan något år.

Polisen misstänker ett släktförhållande mellan den anhållna och paret Godevska. Den anhållnes identitet är inte heller fastslagen.

Enligt flera personer i Hedemora är den anhållne en släkting till Violeta Godevskas make, som avtjänar ett sex-årigt fängelsestraff för grovt narkotikabrott.

Ynglingen, som är i 20-årsåldern kom till Hedemora efter att maken fängslats i juli förra året. Hans uppgift skulle vara att hjälpa till i restaurang Heden vars ägande övertagits av Violeta Godevska.

Mordet skedde någon gång under natten till i söndags. Violeta Godevskas döda kropp upptäcktes vid tiotiden på söndag förmiddag av en man som kom till restaurangen för att städa. Han larmade omedelbart polisen, som genast kunde konstatera att Violeta mördats och utsatts för grovt våld.

Obduktionen blev klar på tisdagen och först då bekräftade polisen offrets identitet till 100 procent. Några ytterligare detaljer från den rättsmedicinska undersökningen har inte lämnats ut.

Förutom husrannsakan hos den misstänkte gjordes fler förhör med boende i området, samt med dem som rört sig i området under natten mot söndagen.

Kartläggning pågår av offret och den anhållne. Förhören med mannen fortsätter också. Motiv för gärningen är fortfarande oklart, uppger polisen i pressmeddelandet.

Några fler misstänkta har man för närvarande inte. Den man som på tisdagen fördes i handfängsel till polishuset i Hedemora var en misstänkt snattare av ryskt ursprung.

En källa som tidningen varit i kontakt med uppger att flera personer av utländsk härkomst, som inte setts i Hedemora tidigare, var på restaurang Heden i lördags kväll.

Kammaråklagare och förundersökningsledaren Per-Göran Persson bekräftar också att den anhållne mannen befunnit sig på Heden under flera timmar på lördagskvällen.

Per-Gunnar Persson tar ställning till eventuell häktningsframställan under dagen eller på torsdag.

Personer som har uppgifter att lämna om eventuella iakttagelser kan ringa polisen på telefon 0243-670 50.

KENNETH LUNDSTRÖM PETER SÖDERLUND

Mer läsning

Annons