Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Husbyggare ger sig inte

Annons

Bråket om husbygget i Torsång har pågått i två år. Det handlar framför allt om gaveln på Hans och Rigmor Hermanssons hus.

Byggnadsnämnden och länsstyrelsens kulturmiljöenhet anser att den är för dominant, har för stora glaspartier och inte passar in i miljön. Dessutom överensstämmer den inte med bygglovet.

- Byggnadsnämnden handlar inte enligt de lagar och förordningar som gäller utan godtyckligt och osakligt, menar Hermansson.

- Ett argument för att jag inte ska få bygga som jag vill är till exempel att man kan se huset från kyrkan och det anser jag är ett godtyckligt argument.

Den 25 oktober avslog byggnadsnämnden Hermanssons ansökan om fasadändring och om att få återgå till de ursprungliga fasadritningarna. Nu har han över-klagat beslutet i en 40 sidor lång överklagan till länsstyrelsen.

- Jag kommer gå ända upp till Regeringsrätten om det behövs, men jag tror länsstyrelsen kommer att upphäva byggnadsnämndens beslut.

Under tiden bor Hans Hermansson i ett hus vars fasad är halvfärdig. Där han vill ha de översta fönstren är nu fasaden inte fullständigt isolerad.

- Jag väntar på att de ska behandla ärendet på ett korrekt sätt. Därför får jag värma upp huset en vinter med risk för påtaglig skada för min ekonomi, säger han.

KARIN DIFFNER

Mer läsning

Annons