Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Husby sjuder av jazz

Annons

Det råder ingen tvekan om saken, Husbyborna är stolta över sitt arrangemang. Elof Lindgren och hustrun Göta, två äldre pensionärer, kommer gående på byvägen:

- Det här är så härligt, det är bra att det rör sig i byn, säger Göta Lindgren.

Jazztinget förenar gammal som ung. Det är över 40 personer som ställer upp och jobbar ideellt för arrangemanget.

De första tidningen möter på väg in till Jazztinget är Tomas Svedberg Och Robban Hammarbring. De båda är verksamma i Husby AIK som tagit på sig uppgiften att slöta parkeringen.

- Det är alltid roligt när det händer något, det här uppmärksammas av folk runt i kring. Nästan ingen som hittills kommit hit är från byn, säger Svedberg.

Birgitta och Nils Hedberg från Falun sitter tillbakalutade i sina solstolar och lyssnar på Bosse Tigrén trio. Det är andra året i rad de besöker Jazztinget.

- Förra årets arrangemang var en magisk afton, säger Birgitta Hedberg.

Då sjöng Sharon Dyall insvept i en fantastisk solnedgång samtidigt som en flock svanar svepte fram över himlen, dagen efter gjorde Claes Jansson och hans anhang ett mycket bejublat framträdande.

Det såg inte ut att bli en lika magisk afton i går, men så plötsligt lockades solen fram, precis när Bosse Tigrén trio spelade sin sista låt, Shine.

Efter Tigréns tradjazz tog Boris Jazz´n Roll Band med sin traditionella jazzmusik över. Bandets ledare, Boris Linqvist är en veteran i sammanhanget. För många är han mer känd som Rock-Boris.

- Jag började spela med Rock-Ragge redan 1957, så det har blivit en del åttondelar. Det här är första gången jag spelar på vatten, det är väldigt häftigt. Det är otroligt vackert här.

MATS NILSSON

Mer läsning

Annons