Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Husbåt vandaliserad

Annons

Bara för någon vecka sedan "roade sig" någon eller några med att "låna" Slotts Lax båt i Österdalälven vid Tomoku Hus. Resultatet blev skrov- och propellerskador. Dessutom stals GPS-sändare och en verktygssats.

Mellan lördag och söndag var det dags igen. Sjumillimeters glasrutor på Anders Måågs husbåt hade kastats sönder med knytnävsstora stenar. Förödelsen efter det inträffade var stor. Det var glassplitter i stort sett i hela husbåtsutrymmet.

-Vi var och tittade till båten i fredags, säger Mååg. Folk på platsen grillade, fiskade och hade trevligt.

På lördagen var aldrig Anders Mååg ned och såg till sin ögonsten till husbåt. När han tidigt på söndagskvällen anlände till båten för vårstädning, fick han en smärre chock. Dörr- och rumsglasrutorna till husbåten var krossade. Båtens innandöme var fullt med glassplitter.

-Jag tror inte de har kommit sjövägen, tror Mååg.

Inne i husbåten låg ett flertal större stenar som vittnar om vandalernas framfart. Kanske blev de skrämda, funderar han? Som det tycks har ingenting inne i husbåten stulits.

I 20 år har Anders haft sin flytande sommarstuga.

-Det är första gången det händer något på det här viset. Man blir så ledsen. Har de inget annat för sig inför en sådan här sommar? Det är tragiskt när det händer.

Nu får Anders Mååg ändra på sina båtplaner. Det blir att riva ut golvmatta och möbler och försöka att få ordning på fönsterrutorna.

-Jag som hade tänkt glida fram på älven.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons