Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hus med stora planer

Annons

Vid årsskiftet övertog intresseföreningen Mockfjärdshuset från Gagnefs kommun.

-För det här året har vi ett kommunalt driftsbidrag på 25000 kronor och med det i botten har vi kalkylerat med ett mindre överskott, berättar föreningens kassör Bengt Sundin, och tillägger att föreningens mål självfallet är att verksamheten i framtiden ska ge ett ekonomiskt, turistiskt och trivselmässigt överskott.

Årets budget är baserad på 2000 gästnätter.

Utöver kontorslokalerna och föreningens kombinerade kansli och reception omfattar husets vandrarhemsdel 50 bäddar fördelade på åtta stycken enrumslägenheter med vardera fyra bäddar och tre tvåor med vardera sex bäddar.

-Vi bedömer utvecklingsmöjligheterna som stora, säger Bengt Sundin och berättar att föreningen redan har ett samarbete med bland annat Friluftsfrämjandet och Gagnefs golfklubb.

I månadsskiftet juni-juli får Friluftsfrämjandet besök av en vandrarklubb och en del av de 200 vandrarna kommer att bo i Mockfjärdshuset.

-Tillsammans med golfklubben och stugbyn Ratt&Roder ser vi över möjligheterna att ordna golfresor från Stockholm till Gagnef. I maj gör vi ett försök med att bussa golfare från centralstationen till golfbanan i Rista, berättar Bengt Sundin.

Det handlar om en tredagarstripp och genom samarbete -inte minst när det gäller kringaktiviteter -räknar de ansvariga med att kunna erbjuda golfintresserade storstadsbor ett bra boende till konkurrenskraftiga priser.

-När vi ser hur försöket faller ut tar vi ställning till hur vi ska gå vidare, säger Bengt Sundin.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons