Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hurra, hurra för församlingsgården

Annons

Riddare, körsångare och fiskare deltog när Mockfjärds församling firade - församlingsgården.

- Det är 20 år sedan församlingen fick tillgång till gården, som i dag har stor betydelse för hela vår breda verksamhet, berättar komminister Jan Svensson.

Söndagens "födelsedagskalas" inleddes med en familjegudstjänst i kyrkan, där företrädare för olika grupper deltog. Bland de medverkande märktes barnkören Corallerna under ledning av kantor Karin Andersson. Barn från olika grupper gestaltade evangeliet, riddarskolans ungdomar tog upp kollekt och en konfirmand var korsbärare.

När festligheterna fortsatte i Församlingsgården, där över 100 personer samlats, serverades kaffe, smörgås och tårta, som syföreningen ordnat.

Kyrkorådets ordförande Staffan Larsson höll ett hälsningsanförande, församlingens anställda presenterade sig och fridsföreningens Veli-Matti Heikkinen berättade om föreningens verksamhet.

Hela församlingsverksamheten presenterades med hjälp av ett bildspel, som ställts i ordning av diakoniassistent, tillika församlingsgårdens husmor, Gunvor Åhs och hennes familj. Presentationen omfattade såväl nya som gamla och "historiska" bilder.

På övervåningen hade barnledarna Birgitta Hamrin och Helen Sörling ordnat en fotoutställning. Bilder från det gångna året kompletterades med album med historiskt material. Barnen hade ordnat en fiskdamm med "fiskar" i form av godispåsar.

- Verksamheten är mycket bred och omfattar barntimmegruppen, miniorer, juniorer , tjejgruppen, riddarskolan, konfirmanderna, syföreningen, öppet hus-verksamheten Slink-in, Träffen och den finska verksamheten, berättar Jan Svensson, och tillägger att församlingen vänt sig till pastoratet med önskemål om att gården renoveras under 2005.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons