Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur tänker en moderat politiker?

Annons

I Hedemora tänker den borgerliga alliansen se till att den höjning av barnbidragen som riksdagen beslutat om inte ska komma socialbidragen till del. Alliansen tänker sänka socialbidragen med lika mycket som barnbidragen höjs! För de människor som har det sämst, som befinner sig längst ner på den sociala skalan i en moderat politikers tankevärld, får inte en förbättring av lev-nadsstandarden ske, om än så liten. Nej, sparka nedåt och slicka uppåt, är det moderata receptet.

Jonas Carlgren törs inte säga det rent ut, socialbidragstagare ska klämmas åt, sparkas på, allt enligt moderat högerideologi. Jonas, du lurar oss inte. Inga finter som att skylla på någon förment teknikalitet kan dölja hur bockfoten sticker fram. Så himla cyniskt, så inhumant, så grymt ni beter er Jonas.

Nu hotar Carlgren med att rösta bort förbättringen i fullmäktige. Innan det är dags för slut-giltigt beslut, uppmanar jag ledamöterna från kd, att läsa sin bibel. Jag kan rekommendera Ordspråksboken 29:7 och Matteus 7:12.

ALLAN MATTSSON LÅNGSHYTTAN

Mer läsning

Annons