Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur ska student Pluggberg stanna kvar?

/

Annons

LEKSAND. Det här är de politiska partierna i Leksand beredda att göra för just student Pluggberg.

Moderaterna genom Anne-Lie Stenberg: "Vi måste få till en dialog med student Pluggberg, annars vet vi aldrig vad som kan få dem att trivas och stanna i Leksand. Genom en utveckling av kommunens reception och informationsenhet vill vi skapa en mer personlig kontakt för alla som har frågor om Leksand och livet här.

Vi vill också snarast anställa en centrumsamordnare som bland annat skulle kunna samordna nöjesutbudet bättre."

Centerpartiet genom Ulrika Liljeberg: "Jag har redan välkomnat flera "Pluggbergare" som nu börjar på Entreprenörskolan, det gör jag varje år. De har fått grönt kort att säga till vad man vill ha och vad man saknar i Leksand och att de är välkomna att bo kvar så länge de vill.

När det gäller nöjesutbudet vill jag framhålla att Leksands kommun är bland de tillstånds tätaste i landet när det gäller alkoholutskänkning och vi har inte sagt nej till längre öppettider på krogen."

Kristdemokraterna genom Margaretha Hegart y : "För att få Pluggberg att trivas och till och med stanna kvar, vill vi erbjuda ett nätverk mellan arbetstagare och arbetsgivare. Mycket av arbetsmarknaden i Leksand handlar om kontakter och det kan vara svårt när man kommer utifrån.

Kontakter gäller också för att kunna ta del av den sociala gemenskapen. Där måste vi vara mer öppna för samarbete och information.

Vi vill att kommunen arbetar med större lyhördhet till kreativa initiativ från enskilda, föreningar och näringsliv samt tar ett ledande ansvar för samarbete."

Miljöpartiet genom Maria Liljas Stålhandske: ""Vi vill ordna en hearing för studenterna i Leksand en gång per termin för att ta vara på deras idéer. Studenterna har egna kreativa idéer och här är politikernas och tjänstemännens uppgift framför allt att säga "ja!" istället för att göra trösklarna onödigt höga. Därför vill vi också uppdra åt Entreprenörskolan att genomföra en kurs i positivt entreprenörstänkande för kommunen.

Till sist vill vi underlätta boendet genom att erbjuda enkla lösningar att omvandla gårdsfastigheter i byarna till flerfamiljsbostäder."

Folkpartiet genom Inger Back: "Den personliga kontakten är a och o i dagens samhälle. Vi vill via mejl och telefonsamtal på ett tidigt stadium ha kontakt med de elever som är på väg till Leksand för att höra vad de vill göra på sin fritid eller har för behov av kontaktnät. Utan kommunikation med varandra kan vi inte mötas."

Socialdemokraterna genom Siw Gärtner: "Helt klart är student Pluggberg en grupp som vi glömt bort. Valår besöker vi gymnasiet, men nu ska vi jobba för att ha kontakt med hitkommande studenter varje höst. Både på gymnasiet, folkhögskolorna och andra vuxenutbildningar. Det är viktigt att tal del av deras förväntningar och tankar om Leksand.

När det gäller nöjesutbudet så kan vi som parti inte göra mycket, men däremot ska vi jobba för busstrafik till och från byarna till Noret på fredag och lördagkvällar."

Vänsterpartiet genom Jan Malmberg: "Visst vill vi att student Pluggberg stannar kvar i Leksand, men samtidigt är arbetsmarknaden så att man kanske måste flytta på sig. I vilket fall som helst så skulle både kultur- och nöjesutbudet kunna ökas om kultur- och fritidsnämnden fick tillbaka sina tre sparmiljoner. Det är en mycket viktig fråga för oss."

Mer läsning

Annons