Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur ska Släktlunds trivas igen?

/

Annons

LEKSAND. Det här är de politiska partierna i Leksand beredda att göra för just familjen Släktlund.

Centerpartiet genom Dagny Martinsson: "Jag känner de här människorna. Urleksingar som blir tystare och tystare ju mer andra höjer sina stämmor. Det viktiga är att få dem att komma tillbaka in i gemenskapen igen och känna delaktighet. Här spelar byalagen och bystugeföreningarna en stor roll.

Inför Leksands nya översiktsplanen som är på gång, måste vi politiker se till att alla röster kommer till tals. Vill man inte prata på ett stormöte så kontakta oss via telefon, mejl eller skriv några rader i ett brev - det behöver inte vara så formellt."

Moderaterna genom Anne-Lie Stenberg: "Att saker och ting ändras och utvecklas i ett samhälle går inte att undvika och det vill vi inte heller. Men det är viktigt att så många röster som möjligt kan göra sig hörda. Kommunen håller nu på att genomföra en ny organisation som är initierad av oss moderater. Meningen är att den ska öppna upp för mer kontakt mellan politiker, tjänstemän och medborgarna."

Vänsterpartiet genom Inga Westlund: "Vi får aldrig glömma bort som politiker att vi är tillsatta av folket. Därför måste vi lyssna, och jag kan till viss del förstå familjen Släktlund. Mycket av det vi politiker håller på med handlar om nya projekt i stället för att utveckla det vi redan har. Vi vill vara ett lyssnande parti och tar varje chans vi får att prata med folk. Den nya organisationen som kommunen nu genomför stöder vi och hoppas mycket på, förutsatt att samarbete blir ledordet som genomsyrar både politiken och tjänstemannaorganisationen."

Miljöpartiet genom Eric Böwes: "Så fort fullmäktigelistan är fastställd kommer vi i vårt parti att åka ut i byarna för att lära känna folk och ta reda på hur de vill att vi ska agera i olika frågor. Vi kommer också att besöka företagarna direkt och företagarföreningarna, hälsa på köpmännen och träffa eleverna på Entreprenörskolan.

Förhoppningsvis kommer Släktlund att kunna göra sin stämma hörd i de här sammanhangen och känna sig delaktig igen."

Folkpartiet genom Gerd Adolfsson: "Det sker förändringar i samhället hela tiden och vi måste alla bli bättre på att följa upp dessa och se hur de påverkar våra liv. Vårt parti arbetar för individens eget val och vi tycker det vore hemskt om man bor kvar i Leksand och inte trivs. Det vi kan göra för att hjälpa familjen Släktlund är att föra samtal och peka på alternativen och på så sätt ge dem mod att agera.

Min uppmaning till familjen är; Kom och var med på fullmäktigemötena! Bara genom att vara närvarande i salen påverkar ni politiken mer än ni tror - kanske inte direkt men definitivt på sikt. Dessutom får ni information som kan ha betydelse för de val som ni kan behöva göra!"

Socialdemokraterna genom Mats Oscarsson: "Familjen Släktlund ska kunna känna trygghet i att barnomsorg, skola och kommunikationer fungerar. Att den digitala tekniken byggs ut och att kultur- och fritidsutbudet är stort.

Genom fadderverksamhet mellan stora och så företag hoppas vi kunna stärka näringslivet så det blir fler jobb. Kanske får det Släktlunds kompis att flytta hit och då känns det förhoppningsvis genast lite bättre."

Kristdemokraterna genom Sakarias Winberg: "Förr fanns det en tydlig "vi"-känsla i Leksand som jag personligen tycker har försvunnit. Det finns en "vi och dom" attityd som växer sig allt starkare på flera håll i kommun. Det här är en attitydfråga vi alla måste jobba för att få bort.

Vi menar att samtalet är det viktigaste verktyget. Visst kan man bjuda in till träffar, men främst tror vi på det naturliga mötet på arbetsplatser, i skolan och i föreningslivet.

Alla, både gamla och nya Leksingar ska trivas och må bra i kommunen!"

Mer läsning

Annons