Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur överlever man i moderaternas Sverige?

Annons

Låg- och mellaninkomsttagare ska få mer kvar efter skatt. Sjuka och arbetslösa får betala. Det är grundstommen i moderaternas skuggbudget.

Skattesänkningar på 50 miljarder kronor netto per år för låg- och medelinkomsttagare ska bland annat finansieras med att ersättningen till sjuka och arbetslösa gradvis sänks till 65 procent.

Moderaterna vill också höja högkostnadsskyddet för vård och läkemedel. Målet är att göra det mera lönsamt att arbeta och mindre lönsamt att leva på bidrag.

Den politik man för leder till att företag flyttar utomlands. Samtidigt har Sverige inte någon övergångsregel, vilket gör att invånare från andra EU-länder har rätt att arbeta i Sverige. Ibland som rena rama slavarbetare. Med låg lön och obegränsad arbetstid. (Obs är ej rasist).

De som redan bor i vårt land vill man tvinga ut i arbete trots att det inte finns några jobb. Eller att man är sjuk och även då måste ut i arbete.

Klarar man inte att uppfylla de här kraven, ska man tydligen straffas genom att få ersättningen sänkt till 65 procent.

Vid till exempel en månadsinkomst på 15 000 kronor blir en sänkning till 65 procent 9 750 kronor före skatt. 13 000 kronor = 8 450 kronor, 10 000 kronor = 6 500 kronor per månad. Hur gör man för att överleva?

Menar man att samtidigt sänka även alla hushållens utgifter till 65 procent?

Godtar till exempel banken att man betalar bara 65 procent av låneräntan och hyresvärden får endast 65 procent av hyran? Om inte hamnar många familjer i ekonomisk ruin.

OFÖRSTÅENDE

Mer läsning

Annons