Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur känns det denna snöfattiga vinter? Evert Ryen

Annons

- Att vara ansvarig för ett utomhusarrangemang vare sig det är sommar eller vinter är alltid oroande. Men det är klart att det inte känns bra inför Skinnarloppet om det här vädret fortsätter.

Vad önskar du dig just nu?

- Naturligtvis vill jag att det kommer snö och blir kallt. Då är Skinnarloppet räddat. Men det behövs även kyla i södra delarna av Sverige liksom snö eftersom de flesta deltagarna kommer från dessa områden.

Tror du att vintern kommer?

- Jag är alltid optimist och är övertygad om att det blir vinter också denna gång. Men det få inte dröja för länge. Men vi klarar att arrangera Skinnarloppet om det blir kallt och en decimteter snö.

Hur länge kan ni vänta innan tävingen eventuellt ställs in?

- Vi bör ha några dagar på oss. En vecka före tävlingen räcker om det är kallt och kommer en decimeter snö eftersom vi har ett mycket väl preparerat underlag som vi arbetat med i mer än tio år. Men vi ska ha klart för oss att vi ska ha en slinga på 21 kilometer och till den kan vi inte producera kanonsnö utan måste ha hjälp från ovan.

Vad betyder Skinnarloppet för Malung?

- Skulle vi var tvugna att ställa in Skinnarloppet kommer det att slå hårt mot vår verksamhet. Även affärerna i Malung kommer då att få känning eftersom den här tävlingen numera lockar många deltagare till Malung. Det är näst största skidtävlingen i landet efter Vasaloppet i dag.

Tror du innerst inne att det blir ett Skinnarlopp den 18 februari i år?

- Jag är helt övertygad om att snön och kylan kommer så att vi kan arrangera tävlingen också denna gång. Men visst är det oroligt när det är så varmt och regnat i flera dagar. Men snart kommer vintern.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons