Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur kan någon få ockupera centrum?

Annons

Hur kan det komma sig att man utan vidare kan ockupera Borlänge centrum för olika evenemang?

Borlängefesten är inte som andra städers cityfester sponsrade av företag och därmed gratis för innevånarna. Här i Borlänge måste man hägna in och tvingar därmed människor att betala för att få promenera på vissa av stadens gator.

Utbudet är dessutom fånigt litet inanför stängslet vid jäm-förelse med andra städers utbud. Målgruppen är bara öldrickande vuxna trots att en stor del av Borlänges befolkning består av barn/ungdomar. Vi är fler familjer från Borlänge som hellre väljer Faluns "kalas" där samma uppträdanden plus en otrolig mängd kringarrangemang fakt-iskt är gratis, och känner att Borlänge centrum bara förlorar ännu mer på sina snålfasoner.

Peace and Love kräver nu plastarmband av de boende i centrala stan under sitt evene-mang. Vem kom på nåt så korkat som att sätta stängsel runt centrum och bygga tillfälliga scener när det faktiskt finns färdiga scener att tillgå bara 300 meter därifrån? Folkets Park har fyra scener klara (stora scenen, Cozmoz, Folkets hus och dans-banescenen). Där är inhängnat och klart dessutom. Man väljer ju dessutom att förlägga sin camping inom Folkets Park-området så det vore väl alldeles utmärkt att även ha resten där?

Det är väl ändå en ökning av normala flanerare, turister och köpmän som ska till i centrum? Just nu fungerar evenemangen tvärtom. Borlänge centrum blir helt låst för oss som inte kan betala och för normala turister.

Ej gott om pengar

men Borlängebo

Mer läsning

Annons