Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur kan man vilja rata nya jobb?

Annons

Vi har nyligen läst artikeln angående den nya fabriksetableringen som är på gång uppe på Born, i MT, samt en debattartikel, skriven av Birgitta Lillpers, på "Kultursidan" i Expressen, den 5/1-06, och det får faktiskt oss att skämmas över att vara Orsabor och även Bornbor.

Vi fattar inte hur man kan vilja rata arbetstillfällen som är på väg till vår lilla kommun. I dagsläget finns det cirka 40 heltidsarbeten på samma industriområde som den tilltänkta "Drömfabriken" ska byggas på. Den kommer säkerligen att skapa minst lika många till, om inte fler arbetstillfällen till lilla Orsa.

I en av artiklarna påstås att nästan varenda Orsabo tillfrågats om var det lämpligaste etableringsområde för denna nya fabrik skulle vara, och vi har svarat att det borde vara upp emot sopstationen.

Vilka Orsabor har blivit tillfrågade?

Inte vi i alla fall. En av oss bor cirka 200 meter ifrån Orsa Biobränsle och blir inte det minsta störd av fabriken, den har ju trots allt funnits där ett bra tag!

Vi tycker att den nya fabriken är hjärtligt välkommen till oss här i Orsa och vi hoppas att inte vi blir snuvade på dessa arbetstillfällen av någon annan kommun, där dess invånare inte har samma inställning till nyetableringar.

ELLENOR SMIDS OCH BEATRICE JOHANSSON, BORNBOR

Mer läsning

Annons