Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur förbränner jag mest fett?

Annons

Fråga: Hej! Jag är en kille på 22 år som tränar på gym tre dagar i veckan. Jag är väl inte speciellt tjock 179 centimeter lång och väger 74 kilo.

Men jag har en liten "bilring" kring magen som jag irriterar mig väldigt på. Finns det något speciellt träningsmoment som bränner lite extra kring magen? Eller är det morgonpromenader som gäller?

Angående morgonpromenader, hur ska jag äta min frukost efteråt för att få ut maximal effekt av promenaden? I syfte att gå ner i vikt?

Svar: Det är alldeles riktigt att det är morgonpromenaden på minst 30 minuter som är det bästa för att förbränna fett. Det är dock viktigt att man inte får för hög puls och tar ut sig för mycket för då har man börjat bryta ner musklerna i stället. Många dricker en kopp kaffe eller äter en grapefrukt innan promenaden för att höja förbränningen ytterligare, det kan vara värt att prova.

Efter din morgonpromenad så är det dags för frukost och då är det viktigt att du får i dig både snabba kolhydrater och långsamma kolhydrater, proteiner och lite fett. Lycka till!

Fråga: Hej! Jag är en trebarnsmamma på 43 år och undrar hur jag ska bli av min "hängmage". Jag vill inte gå på gym, men jag har en roddmaskin och en magtränare, en sådan som man skjuter framför sig. Kan jag bli av med en del av mitt "häng" genom att träna på dessa redskap, hur ofta ska jag i så fall träna.

Svar: Jag skulle rekommendera dig till att lägga ner ungefär 35-45 minuter 2 dagar i veckan och sedan lägga in två promenader i rask takt minst 2 dagar i veckan så ska du få se att det kommer att bli förbättringar.

Redskapen i sig kommer inte att göra så att din "hängmage" försvinner men dina muskler kommer att utvecklas vilket i sin tur höjer din förbränning.

Självklart så skulle jag rekommendera dig till att gå till en träningsanläggning där du får hjälp med både träningen och kosten men man ska göra vad som känns bäst för sig själv.

Fråga: Jag undrar om man kan äta för mycket frukt, för jag äter säkert 6-7 frukter varje dag och min man säger att det är alldeles för mycket eftersom jag vill gå ner ett par kilo i vikt.

Svar: Jag tycker att man kan äta så mycket frukt man vill och känner för. Visst innehåller frukt kalorier och kolhydrater men den innehåller också en massa näringsämnen och fibrer som vi mår bra av så forsätt att äta dina frukter du, det gör dig bara gott.

HANS-ENARS SALIGA BLANDNING

Mer läsning

Annons