Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur firar du midsommar?

Annons

Björn Brask, verkstadschef Falun.
- Här bryts ingen tradition. Midsommar i Klockarnäs, Siljansnäs! Men på midsommaraftonens morgon kan jag inte hålla mig från Solleröloppet. Där strålar vi samman med barn och barnbarn, äter gott och dansar kring majstången.

Awa Sarr, städare, Falun
- Jag firar svenskt med make och barn. Vi reser till Göteborg, firar med makens syster och hennes familj. Vi försvenskar oss och vår mat, grillar i deras trädgård och gör midsommar lite extra festlig.

Misha Oamrul, studerande, Borlänge
- Jag åker väl iväg med familjen och dansar och så. Annars gör jag inget speciellt.

Anna Arvids, kock/konditor, Saltsjöbaden.
- Midsommar, som är det bästa som finns, firar jag hemma i Vikarbyn med mycket värme av både sol och vänner. Traktorn med gummihjulstrillan tas fram och tillsammans med mina syskonbarn kör vi iväg för att hämta björkris och mycket blommor så det räcker till att löva hela gården och klä majstången. På kvällen träffar jag mina vänner i Vikarby bystuga.

Ingvar Svensson, arbetssökande, Borlänge:
- Det blir lugnt. Inget drickande, men mat såklart. På midsommardagen blir det 70-årskalas.

Jimmy Birklin, Falun, som är projektledare för orientering i Sälen.
- Det blir en traditionell midsommar som inleds med dans kring midsommarstången vid Lilltorpet i Falun. Därefter samlas vi några vänner för att grilla, leka lekar och ha det trevligt.

Daniel Tynell, Vasaloppsvinnare, trainee på Vägverket. Borlänge.
- Jag åker vi till Torsång ock kikar lite. Därefter blir det middag med vänner hemma. På midsommardagen åker vi till min sambos (Sara Fyhr) familj och firar en traditionell midsommar vid Nedre Gärdsjö i Rättvik. På kvällen blir det konsert i Bjursås med Pumpbolaget.

Nils-Erik Johansson, Leksand. Ordförande i Leksands hockey.
- Det blir en traditionell midsommar hemma på gården. Hela familjen träffas, därefter går vi till Gropen i Leksand. När det är klart beger vi oss hem, äter och mår bara bra.

André Tsung, Sommarledig högstadieelev, Mora
- Jag ska till Leksand och bo i tält. Sedan, dagen efter, ska vi gå på Leksands sommarland.

Mona Bergmark, utvecklingspedagog, Stockholm
- Vi är i Rättvik och ska titta på firandet där. Men det viktigaste är firandet i Rättviks kyrka dagen efter. Där gifte sig jag och min man på midsommarafton 1984. Vi tyckte att det var "rätt" vik.

Sofia Klint, mammaledig, Gustafs
- Vi ska ha middag för vänner hemma hos oss, och ska inte i väg på något traditionellt stångresande.

Andreas Landén, köksmästare/ krögare.
- I år ska jag fira midsommar tillsammans med kompisar i Sammilsdal hemma i Leksand. Tyvärr har jag vuxit ur Leksandsdräkten men en lövad krans att ha på huvudet tänker jag göra mig. Så blir det traditionsenligt sill och nubbe,
grillat och jordgubbstårta.

Gert Klötzke, Vansbro, vd/kock på Gripsholms värdshus.
- Midsommar firar jag traditionsenligt i familjens sommarstuga i Johannisholm vid Venjansjön. Vi tänker, om vädret tillåter, paddla kanot och gå iland på en ö. Där plockar vi upp ur de medhavda picknickorgarna. Så blir det sillunch, majstångsresning och bastubad

Elin Gidlund, studerande, Ludvika.
- Jag ska fira midsommar i Grangärde och så avslutar jag midsommaraftonen i Sunnansjö.

Jan Högman, försäljare, Ludvika
- Jag kommer nog att fira midsommar på hemmaplan, i Ludvika. Någon liten utflykt med barnen och allmänt mysig på midsommarafton och Lindesnäs som en avslutning på helgen.

Ingegerd Höök, akvariechef, Nyhammar
- Midsommaraftonen kommer jag att sitta vid någon fiskesjö tillsammans med några gäster som vi ska ha.

Mer läsning

Annons