Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur är det ställt med kompetensen i krogdörrarna?

Annons

Jag och min fru samt ett annat par som vi är goda vänner med är ägare till tre olika företag. För en kort tid sedan var vi ute och åt en bit mat på en italiensk restaurang i Borlänge.

Det var en mycket god middag och vi delade på två flaskor vin. På vägen hem kom vi på idén att besöka restaurang Liljan, för en i sällskapet hade aldrig varit där.

Vi står i kön, våra vänner blir insläppta, och jag. Men inte min fru.

Vakten säger att hon ska gå ett varv runt kvarteret för hon är för berusad. När jag insisterade fick jag svaret att jag inte skulle tjafsa utan gå därifrån.

När jag och min fru står utanför och väntar på att våra vänner skulle sakna oss, så studerar vi samtidigt hur så kallade krogvärdar arbetar.

Uppenbart berusade personer släpps in medan ungefär var sjunde eller tionde slumpmässigt blir uppmanad att gå runt kvarteret oavsett deras berusningsgrad, eller nykterhet.

En krogvärds uppgift är väl att sålla ut människor som kan ställa till problem för krogen och att värna om gästernas säkerhet. Eller har jag missuppfattat syftet med dessa?

EN FÖRE DETTA

Mer läsning

Annons