Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hundvän ut i finger-spetsarna

Annons

Jenny har 60 timmars provtjänstgöring bakom sig, samt fem delkurser i hundmassage, där bland annat anatomi, hundlära, stresshantering, stretching och akupressur ingår.

- Det var lite jobbigt att värva kunder till de praktiska proven, det var lite av dektitivarbete att hitta hundar, berättar hon.

Jenny har själv två rottweiler hemma i huset på Elsborg och har möjlighet att träna massage på sina egna hundar.

- De har mått väldigt bra av massagen, framför allt min nioårige rottweiler Molly, som har betydligt lättare att röra sig i dag än tidigare.

Jenny tycker inte det är konstigt att arbeta som hundmassör. Hon trivs med jobbet och vet att massage hjälper hundar med stela muskler.

- Hundar har spända muskler precis som vi människor, växtvärk är dessutom ganska vanlig bland hundar.

- Massage får i gång hundens blodcirkulation och gör stela leder mjukare. Massage ger också stimulans för hunden, precis som för oss människor, säger Jenny.

Att ge massage åt hundar, det är ändå lite mer komplicerat än hos människor.

- Hundar kan ju inte säga till om man har ont, så man måste gå varsamt fram. Första behandlingen är mest för att bli bekant med hunden och skaffa ett förtroende, man kan aldrig tvinga en hund att bli masserad om den inte vill, menar Jenny.

Jenny tror på en framtid som hundmassör. Hon vet att hundar behöver massage, speciellt jakt-hundar som får arbeta mycket i otjänlig terräng, men även sällskapshundar behöver massage för att hålla lederna i gång.

Jenny är noga med att poängtera att hon sysslar med massage, enbart som friskvård och välbefinnande.

- Jag ställer inga diagnoser, det är veterinärens jobb, säger Jenny Wennberg.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons