Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hunddagiset har blivit rena hotellet

Annons

Det är vad Falu Hunddagis blivit efter den senaste tidens ombyggnad och renovering.

Stora ljusa rum med högst personliga namnskyltar, gör att varje hund får precis den mat, motion och underhållning som önskas. 50 000 kronor har förvandlingen kostat och gjort dagiset till ett föredöme ur djurskyddssynpunkt.

Vildmarksdagar, skogsutflykter och minst tre promenader per dag ingår i servicen på det här hotellet. Dessutom är varje rum den inhyrda gästens eget, och det får inte nyttjas av någon annan hund.

Personaltätheten är det heller inget fel på, då husfrun Lille-Mor Falk har åtta medarbetare till sin hjälp för att de 18 gästerna ska trivas.

Lika viktigt är naturligtvis också att de anställda trivs, då hela verksamheten drivs med särskilt anvisad personal och omsorgstagare.

- Nu uppfyller vi alla krav, och driver en verksamhet vi kan vara stolta över, summerar "hotell- direktören" Anders Blom resultatet vid den officiella invigningen på tisdagseftermiddagen.

Då har lokalerna för bara någon timme sedan besiktigats och godkänts av kommunens djurskyddsinspektör Anna Sörlin. Hon är också mycket nöjd med resultatet och prisar förbättringen för både människor och djur.

Det var samma Anna Sörlin som i höstas satte stopp för den oacceptabla överbeläggningen på Falu Hunddagis. Här satt då dryga 50-talet djur i för små burar och stred mot Jordbruksverkets bestämmelser

Många hundar förlorade sin dagisplats efter ombyggnaden och nu finns behov av fler platser. Men då måste det först lösa sig med både lokaler och personal, så allt kan skötas på samma seriösa sätt som det nya hotellet.

-Här finns nu 15 enkelrum, ett dubbelrum och ett uterum, berättar husfrun Lille-Mor Falk.

Hyran ligger på 1 000 kronor i månaden, och då är gästen garanterat nöjd på kvällen när den åker hem. Den som så vill får egen mat serverad på önskad tid, och personalen sköter även medicinering om det behövs under dagen.

Så god omvårdnad och en rejäl portion motion vågar Anders Blom och Lille-Mor Falk lova alla inhyrda hundar. Dagiset är också en populär praoplats för skolungdomar, som efter omorganisation kan få sin egen passhund att sköta under praotiden.

PIA PERSSON

Mer läsning

Annons