Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hundar släpades efter bil

Annons

Mannen som körde den första bilen hade varit vid en tjärn cirka en mil från Orsa och fiskat. Innan hemfärden hade han bundit hunden i bilens dragkrok och glömt bort den där.

Även vid det andra tillfället, samma dag, hade en hundägare bundit sin hund i bilens dragkrok. Även han åkte från Hansjö ner till centrala Orsa, med hunden släpande bakom bilen.

Inlandsbanan strider för

att få järnvägspengar

östersund. Det kostar 1,8 miljarder kronor att rusta Inlandsbanan så att den kan trafikeras utan restriktioner från Kristinehamn till Gällivare. Banverket har i sitt yttrande inför riksdagens beslut tillstyrkt endast 590 miljoner kronor. Och inte ett öre förrän år 2008, vilket ledningen för Inlandsbanan AB inte alls är nöjd med. Varför den kommer att nyttja alla möjligheter för att påverka näringsdepartementet inför den slutliga fördelningen av medel till landets järnvägar.

Höjd taxa för

slamtömning föreslås

MORA. Taxan för slamtömning föreslås höjas i Mora kommun från och med den 1 juni i år. Det innebär en höjning med mellan 139 och 400 kronor per tömning till 1 447 kronor respektive 1 783 kronor per tömning, beroende på storleken på brunn/tank.

Skälet till höjningen är de nya bestämmelser som träder i kraft den 1 januari 2005 med förbud mot deponering av organiskt avfall.

Förbudet omfattar slam från enskilda avloppsanläggningar som faller under det kommunala renhållningsansvaret.

Mer läsning

Annons