Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hundan, vilken hotellsvit!

Annons

Himmelssäng åt husse och matte och naturligtvis också åt hunden.

På Klockargården i Tällberg invigdes i helgen hotellets första specialinredda hundsvit.

- Vi har alltid haft en öppen attityd till djur på hotellet, men nu har vi tagit steget fullt ut, berättar Inger Sandberg som inrett sviten.

Där ingår det förutom himmelskorg (eller annan passande liggplats), egna matskålar och levergodis på kudden samt mjukishundar att gosa med om vovven skulle bli ensam på rummet.

Det är i lillstugan på gården som hundsviten finns och där även de andra rummen är öppna för fyrbenta familjemedlemmar.

I julas huserade bland annat fyra katter i grannrummet.

- För djuren är familjemedlemmar! Varför ska hunden tvingas stanna hemma när man åker bort och varför ska djurägare få sämre rum? Nej, alla ska ha lika fint, slår Inger Sandberg fast samtidigt som hon försöker hålla ett öga på hotellet eget yrväder, fyraåriga westhighland terriern Polly.

- Hon älskar att vara med här på hotellet och vill absolut inte gå hem på kvällarna, skrattar Inger. Innanför dörren till receptionen står en gubbstol som är Pollys, men det är sällan hon har tid att ligga där.

På hotellets hemsida finns numera information om såväl Polly som hundsviten och det var just uppgifterna på hemsidan som fick Helena Linder Jareld och Joakim Jareld från Malmö att hitta till Tällberg.

- Joakim skulle åka Öppet spår i Mora och jag ville ha vår foxterrier Milou med så jag slapp vara ensam hela dagen, berättar Helena.

- Vi var lite sent ute att boka hotell och fick söka oss utanför Mora, men det kunde inte ha blivit bättre!

Hundsviten i Tällberg har varit familjens hem i tre dagar och alla är nöjda. Milou har fullt upp med att busa med nyvunna kompisen Polly och verkar, som den vana hotellgäst han är, också mycket nöjd med såväl Tälllberg som husrum.

- I Europa är det inte lika strängt när det gäller djur på hotell. Milou har till exempel bott på hotell i Italien tre gånger. Här i Sverige är det allt från okej till att man inte får komma och bo alls om hunden ska med, fortsätter Helena Linder Jareld innan det bär av hem till Malmö igen.

Men även om det heter att hunden är människans bästa vän, så kan allergier och rädsla vara stora problem.

Hur balanserar hotellet det med den öppna inställningen till djur?

- Peppar, peppar har det aldrig varit några problem under åren vi haft Polly. Övriga rum på hotellet är anpassade och Polly får endast vara i receptionen och på kontoret.

- Ingen har heller varit hundrädd. Snarare är det så att konferensgäster blir mycket besvikna om Polly inte kommer i tid på morgonen så de får hälsa och klappa lite, säger Inger Sandberg på Klockargården i Tällberg.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons