Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Hundägaren ville provocera fram detta"

Annons

Niklas Hedin, 24, Gonäs, är röd av ilska när han kommer in till NLT på tisdagseftermiddagen. I dagens tidning har han läst artikeln med hundägaren Bernt Eriksson från Hammarby utanför Blötberget.

- Nu måste det sättas stopp för buskörningen på sligdammen, sade en upprörd Eriksson.

Detta efter att en crossåkare kört på och skadat en av hans hundar, labradoren Gösta, fem år, i samband med rastning på den gamla sligdammen utanför Blötberget på söndagseftermiddagen.

Vem det var som kört på hunden visste Eriksson inte eftersom mc-föraren behöll hjälmen på med visiret nedfällt.

-Det han säger i tidningen är ju helt fel. Jag måste få ge min version så rätt fakta kommer fram, säger en förgrymmad Niklas Hedin.

Jo, det där med hjälmen och visiret stämmer, medger han, men det hade varit enkelt för hundägaren att notera hans namn för det står både på framsidan och sidan av crosscykeln och på baksidan på den tröja han hade på sig.

-Och så står det på löpsedeln att jag smet. Det gjorde jag inte. När jag kom fram till hundägaren så undrade han vad i helvete vi höll på med, sen sa han bara att han skulle gå hem och kolla upp hunden och se till såret över ögat.

- Jag, min bror Patrik och en kompis var kvar och åkte ungefär 1,5 timme till. Ja, åkte och åkte... Själv darrade jag som ett asplöv efter det som hänt och kunde knappt åka någonting mera.

Niklas Hedin tar med NLT till sligdammen för att på plats visa vad som hände.

En liten bit från avfarten till sligdammen möter vi Bernt Eriksson, 59, med två av sina hundar.

När Eriksson får klart för sig vem som sitter i NLT-bilens baksäte är det inte precis några kramgoa blickar som utbyts.

-Tänk om du hade kört ihjäl hunden?

-Du hade kunnat koppla hundarna när vi körde där. Det handlar om sunt förnuft.

-Varför är ni där och kör över huvud taget? Det är ju förbjudet.

- Ja, precis, men varför är bommen borttagen?

-Skulle det finnas en bom så åkte ni väl bara på sidan?

-Nej, självklart inte. Inte jag, du kan inte dra alla crossåkare över en kam.

Så småningom sjunker hettan i argumentationen ett antal grader och Niklas Hedin, som säger sig inte ha något emot hundar, klappar om de två labradorerna.

- Du har ju inget där uppe att göra, säger hundägare Eriksson.

-Nej, det är rätt men jag tycker att det här väldigt tråkiga som har hänt är ditt fel också.

Eriksson vandrar hemåt med hundarna och NLT-teamet och Hedin fortsätter upp till sligdammen.

Området är stort, tycker vi, och Hedin uttrycker än en gång förvåning över varför Eriksson släppte sina hundar i just det område där de tre crossåkarna höll till.

-Jag kom körande här över krönet, gjorde ett hopp på fem-åtta meter och hade inte en chans att se hunden i tid. Jag måste ha träffat den med stöveln. Om jag träffat med fotpinnen hade det slutat riktigt illa.

- Om han (hundägaren) haft lite sunt förnuft hade han kopplat sina hundar och pratat med oss om att han ville gå på just den här platsen. Då hade vi givetvis respekterat det.

Niklas Hedin tävlar i motocross men har gått skadad en stor del av året. Nyligen har han kunnat börja träna igen och har sett sligdammen som en lämplig träningsbana.

- Jag har åkt här kanske tre gånger sedan i mars och jag har inte sett skylten om att motorfordonstrafik är förbjuden. Och så har jag kört här för att andra gör det. Dom är ju även här och kör med bilar.

- Men nu kommer jag aldrig mer att köra här, det är säkert.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons