Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hultqvist kräver rättning

Annons

Kommunalrådet Peter Hult-qvist valde i går att kommentera turerna kring det kommunala fastighetsbolaget Hushagen i Borlänge. Han säger att Hushagen ska rätta till de brister som framkommit i tidningsartiklarna. Dit hör ett antal muntliga hyresavtal.

- Vi har pratat igenom det här. Sådana avtal ska man inte ha, det måste vara reglerat i skriftlig form, säger Peter Hultqvist till tidningen.

Att en anställd använder en del av en industrilokal privat, utan att betala hyra, ska inte heller få förekomma i ett kommunalt bolag. Tidningen kunde i fredags berätta hur en anställd under lång tid använd en del av fastigheten Gjutargatan 6.

När det gäller bolagets inställning att inte visa ett hyreskontrakt på begäran från en ersättare i styrelsen, säger Hultqvist att det är fel, om så har skett.

- Ledamöter och ersättare i styrelsen ska få se allt. Vi har pratat igenom det här. Koncernbolaget ska skriftligen meddela bolagen hur det ska gå till, med kallelser, föredragningslistor och protokoll.

Han tycker också att gamla hyresavtal, som inte längre gäller, ska kunna offentliggöras. Däremot menar man att avtal om pågående verksamhet ska vara sekretessbelagda.

- I flera fall hänvisar han till bolaget. Vars vd dock valt att inte svara på flera av tidningens frågor.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons